Gelieve uw e-mailadres op te geven

Gespot op Cersaie Bologna: 6 trendideeën voor jouw droombadkamer

Eind september bracht Detremmerie een bezoekje aan Cersaie, de internationale badkamerbeurs in Bologna. Meer dan 600 exposanten presenteerden er de nieuwste collecties in badkamerdesign, accessoires en keramische tegels. Wij laadden onze rugzak bomvol inspiratie en noteerden zes trends om in de gaten te houden! Welke past in jouw ideale badkamerplaatje?

Header

CERSAIE

#1 Marble but make it subtle

Marmer is het materiaal du moment om je badkamer een karaktervolle look te geven. Tegels, wastafels en wastafelbladen in marmer of keramisch marmer introduceren een tikkeltje elegantie en gaan dankzij de stevigheid van het materiaal extra lang mee. Inspiratie om aan de slag te gaan met keramisch marmer in je badkamer, deelden we al in deze blog.

Calacatta stone grey detail handgreep V2 Foto 5 sfeerfoto

#2 Houten latjes

Slatted furniture, ofte meubilair met houten latjes, domineert de interieurwereld. Dat is voor badkamerinrichting niet anders! De warmte van hout en de unieke structuur van verticaal geplaatste 'slats' brengen kasten en wastafels helemaal tot leven. Onze nieuwe Wood-collectie is het toonbeeld van deze trend en biedt je de keuze uit licht, zwart of rood hout.

Wood beton montage bruno 2 tapijt Indien green wenge wood detail 4 V4

#3 Slimme schuiflades

Omdat een badkamer in de eerste plaats functioneel moet zijn, zet de trend van een lade in een lade – zei er iemand 'Inception'? – zich al even door. Ook wij zijn voorstander van slimme opbergoplossingen! Een kleine, verborgen lade oogt niet alleen esthetisch mooier maar is ook ideaal voor het organiseren van kleine verzorgings- en schoonmaakproducten.

Ladenkast

#4 Kleurenfestijn

Minimalisme is uit, sfeer en gezelligheid zijn in. Sober meubilair maakt daarbij plaats voor kleurrijke exemplaren, met terracotta, groen en blauw op kop. Een saliegroen betonnen bad of een wastafel in een warme tint? Go for it!

Decor terracotta met meubel en bad LR Bad groen detail 1 LR

#5 Vernieuwende spiegelvormen

Round, round baby is niet langer de leuze als het op je spiegelkeuze aankomt. Tegenwoordig mag er wel een hoekje af zijn: letterlijk. Zes- acht- en tienhoekige badkamerspiegels , maar ook halfronde spiegels tot op het werkblad, waren in Bologna overvloedig aanwezig. Durf jij voor vernieuwing te gaan?

Beeld 1 detail spiegel c LR Hoofdbeeld 2 bis LR

#6 Ecologisch glas

Wij hebben het materiaal al een tijdje in assortiment en Cersaie bevestigde de trend: glas is helemaal hip. Een wastafel of bad uit glas is duurzaam en vormt een echte blikvanger in je badkamer. Wij hanteren voor al onze designs speciaal veiligheidsglas, dat stabieler en makkelijk in onderhoud is. Ontdek hier alles over onze glazen wastafels.

Glass 120 detail wastafel sfeer 2 LR

Benieuwd hoe deze trends eruit zouden zien in jouw badkamer?
Ga aan de slag met onze badkamerconfigurator of maak een afspraak in de toonzaal en kom onze collecties met eigen ogen bewonderen!

Stel nu zelf jouw badkamer samen

Naar de badkamerconfigurator