Gelieve uw e-mailadres op te geven

Een glasheldere kijk op glazen wastafels voor je badkamer

Glas is een ecologisch en duurzaam materiaal dat door z’n onderhoudsvriendelijk sterk in populariteit toeneemt. Het materiaal oogt altijd chique en is toch erg toegankelijk qua prijsklasse. Om een badkamermeubel in glas te bekomen, worden de glasplaten op hoge temperaturen verwarmd en wordt de vorm van de waskom in de glasplaat gedrukt.

Video

Zo haal je dit materiaal in huis

De tijd dat glas een fragiel materiaal was, is lang vervlogen. Tegenwoordig zijn onze technologie en productontwikkeling zo vergevorderd dat een glazen badkamermeubel een leven lang kan meegaan. Bovendien is een origineel design mogelijk, waardoor niet enkel particulieren het materiaal uitkiezen voor hun badkamer, maar ook restaurants, hotels en spa’s overtuigd zijn van de meerwaarde van glazen badkamermeubels. Bij Detremmerie denken we niet enkel aan functionaliteit en hygiëne, maar ook aan veiligheid. Al onze glazen zijn dan ook vervaardigd uit veiligheidsglas.

Glass 120 detail wastafel sfeer LR
Een glazen wastafel in je badkamer integreren

De verschillende mogelijkheden voor jouw badkamer

Overtuigd om glas deel te laten uitmaken van je badkamermeubilair? Kies dan voor een wastafel met ingewerkte waskommen.

Tip

Door z’n delicate karakter, poets je glas best alleen met een vochtige doek. Mag het toch wat shinier? Gebruik dan een glasreiniger zoals Glassex. Gebruik nooit agressieve of zuurhoudende reinigingsmiddelen, want die zouden het materiaal beschadigen. Ook voor de randafwerking dien je met een zuurvrije siliconenkit te werken.

Rood laden open V3 LR
Wastafel in rood glas

De voordelen van glas

Glas is een dun en strak materiaal en gemakkelijk in onderhoud. Bij normaal gebruik is het ook een krasbestendig materiaal.

Whats App Image 2022 08 19 at 11 41 31 AM
Een glazen wastafel kan bij normaal gebruik een leven lang meegaan

De nadelen van glas

Wees voorzichtig als je luidkeels Bohemian Rhapsody meebrult in de badkamer, want de val van een scherp voorwerp kan krassen veroorzaken of je wastafel breken. Om scheuren en ontkleuring tegen gaan, mag de temperatuur niet hoger zijn dan 65 °C. Natuurlijk wordt je water nooit zo warm, maar bij het gebruik van stylingtools gebruik je best een beschermhoes als je ze neerlegt op je wastafel.

Glass 180 sfeer V2 LR No Limit Deluxe - Ral 1036 Pearl Gold
Dubbele waskom in glas

Wist je dat…

glas in tal van kleuren verkrijgbaar is?

Stel nu zelf jouw badkamer samen

Naar de badkamerconfigurator