Gelieve uw e-mailadres op te geven

Een marmeren wastafel in je badkamer met de No Limit- en Architect-collectie

Wie weleens een avondje op Pinterest doorbrengt, weet dat marmer niet meer weg te denken is uit ons badkamerlandschap. Deze natuursteen is met z’n prachtige kleurschakeringen en aders ontzettend gegeerd bij jong en oud. Een badkamermeubel uit marmer oogt altijd clean en tijdloos, en is dé blikvanger tijdens je ochtend- en avondritueel. Wij laten je zien hoe je marmer ook in jouw badkamer integreert.

Video

Zo haal je marmer in huis

Detremmerie biedt eigentijds marmer aan in de No Limit-badkamerreeks en in de Architect-reeks, waarbij we helemaal op maat van jouw badkamer werken. Kies uit een vrijhangende wastafel uit marmer of een wastafelblad met geïntegreerde opbouwwaskom, die met z’n matte afwerking en strakke design altijd modern oogt. Ook in het kleinste kamertje kan je voor een hedendaagse look kiezen.

Foto 2 sfeer 1
Marmer opbouwwaskommen Emperador Brown

De verschillende mogelijkheden voor jouw badkamer

Zowel in de No Limit-reeks als in de Architect-reeks kan je kiezen voor een vrijhangende wastafel uit marmer of deze laten ondersteunen door een kast of framewerk. Deze unieke marmerblokken zijn uit één stuk geproduceerd en manueel afgewerkt.

Ben je meer fan van onze opbouwwaskommen? Dan heb je keuze uit ronde, ovalen en rechthoekige exemplaren in diverse kleuren. Je afdektablet is dan onderdeel van de meubelafwerking, of je kan kiezen voor een afdekblad uit marmer. Dit wastafelblad heeft een dikte van 2 of 10 cm en kan op maat afgewerkt worden.

Marmer carrara hoofdfoto licht onderaan
Vrijhangende wastafel in White Carrara (951)

Denk er wel aan dat je om de 60 cm breedte met consoles moet werken om de stevigheid van je meubel te garanderen. Een blok marmer van 2 meter breed en 10 cm dik weegt 75 kg, dus doe je er goed aan om op veilig te spelen en je meubel niet aan eender welke muur te hangen.

In het toilet voorzien we handwassertjes van 40 cm op 22 cm. Liever wat meer ruimte? Kies dan voor een grotere waskom met uitspringend ‘buikje’, deze biedt je extra ruimte om je handen te wassen. Of ga voor een meubel op 80 cm met extra aflegruimte.

Beeld 1 front
Wastafel 8 in Silver Fantasy

Onze verschillende marmersoorten worden uit één stuk geproduceerd en permanent behandeld tegen vlekken. Bij de kleuren wit, zwart, bruin (Emperador Brown) en grijs (Silver Fantasy) dien je deze behandeling tweemaal per jaar te herhalen met ons Detremmerie-onderhoudsproduct om te voorkomen dat je marmer schoonheids- of schoonmaakproducten absorbeert. Kies je voor wit (Carrara), grijs (Polar Grey of Pietra Grey), zwart (Negro of Portoro Nero), bruin (Coffee of Emperador Dark) of groen (Verde India), dan is deze behandeling niet meer nodig.

Untitled design 1
Untitled design

Onze favoriet? Da’s wastafel 8, te verkrijgen in vier verschillende kleuren. Hij kan op zichzelf hangen maar natuurlijk kan je ‘m ook met onderbouwkast verkrijgen. Je hangt ‘m eenvoudig op met de ingeboorde bevestiging.

Tip

Marmer is een ontzettend sterk natuurproduct, dat met de juiste zorg, een leven lang kan meegaan! Je marmeren badkameraccessoire uit één stuk onderhoud je tweemaal per jaar met ons Detremmerie onderhoudsproduct ‘Vloeibare was’, het universele product voor natuursteen. Dit product zorgt voor een vette beschermingslaag op de marmer, waardoor er geen zeepresten op je meubel achterblijven.

Let op: dit geldt enkel voor de kleuren Wit, Emperador Brown, Zwart en Silver Fantasy. De andere kleuren zijn reeds permanent behandeld en hebben deze behandeling niet nodig. Hoe ga je te werk? Giet het vloeibare middel eerst op een doek om daarna te polieren. Laat het product ongeveer een halve minuut intrekken en wrijf het af. Zo blijft je marmer levenslang beschermd!

Foto 6 marmer white red
Witte marmer uit één stuk: B x D X H: 60 x 45 x 30 cm

De voordelen van marmer

  • Al onze uit marmer vervaardigde wastafels kunnen van een beschermlaag worden voorzien, waardoor ze resistenter zijn tegen vlekken en krassen. Zo blijft je marmer intact en behoudt het z’n klassieke en stijlvolle uitstraling.
  • Geen twee blokken marmer zien er hetzelfde uit! Dat komt omdat marmer een natuurproduct is, waarbij de adering én kleur altijd uniek zijn.
  • Marmer is ontzettend sterk. Eenmaal geplaatst, heb je er levenslang genot van.
  • De klassieke uitstraling is wat marmer zo geliefd maakt. Tijdloos en chique zijn slechts een paar woorden om marmer te beschrijven, en toch zit je qua prijsklasse in de middenmoot. Mag het toch wat gedurfder? Kies dan bijvoorbeeld voor groen marmer, because why not?
  • Marmer is een dankbaar product om op maat te werken. Een badkamermeubel helemaal volgens jouw persoonlijke smaak en stijl, anyone?
  • Deze steen kan hoge temperaturen aan, ideaal voor wie graag een hete douche neemt

De nadelen van marmer

  • Marmer uit plaatmateriaal wordt in verstek gekleefd, vandaar de rechte hoeken. Stof en restdeeltjes stapelen zich er gemakkelijker op dan in afgeronde hoeken. Ga je voor marmer uit één stuk, dan wordt dit uitgekapt en zijn de hoeken eerder afgerond en zal er zich minder stof opstapelen.
  • Wees niet te enthousiast wanneer je marmer schoonmaakt, want je gaat de schoonmaakstrijd aan met een krasgevoelig product. Lauwwarm water, een aangepast product en een zachte doek volstaan om je meubel doeltreffend te reinigen. No schuursponsjes allowed!
AMS 1404 DET BDK Cam B v1 20191211
Opbouwwaskom in White Carrara op Negro afdektablet

Wist je dat...

je bij Detremmerie ook aan het juiste adres bent voor een marmeren douchetub op maat, die matcht met je wastafel? Wij hebben ook bijpassende baden in kleur in ons aanbod!

AMS 1404 DET BDK Cam A v1 20191211
Marmer wastafel en douchetub

Geïnspireerd om je badkamer in een nieuw jasje te steken? Wij helpen je graag! Leg alvast je bezoekmoment in onze showroom vast of zoek jouw dealer om je bestelling te plaatsen.

Stel nu zelf jouw badkamer samen

Naar de badkamerconfigurator